Domov

Turizem

Kulturno poslovni center Majšperk

Športni objekti Majšperk

 

   
 
  Občina po meri invalidov
  Haloški radovedneži
  Investicije
  Vloge in obrazci
  Register predpisov
  Natečaji
  Razpisi
  Seje OS
 
  Obvestila uporabnikom portala
   
 

 
 
 
 
 
Občina Majšperk
LAS Haloze - ESRR - partnerstvo v projektu
Dne : 12.09.2018
 

 

Spoštovani!
LEA Spodnje Podravje bo prijavila na javni poziv ESRR LAS Haloze operacijo h kateri bi želeli v obliki partnerstva povabiti tudi vašo občino.
 
Prosimo, da mi do četrtka, 13. 9. 2018, sporočite ali bi želeli z vašo občino vzpostaviti partnerstvo z nami za to operacijo.
 
Kratek osnutek operacije:
Skupaj z občinami iz območja LAS Haloze želimo prijaviti operacijo v okviru ukrepa U7: Medgeneracijsko sodelovanje. Namen operacije je povezati ciljna društva (društva upokojencev, mladinska društva) in organizacije (CSD Ptuj) s partnerji (LEA in občine) ter Zavodom Sopotniki za pripravo logistike in modela trajnostne mobilnosti (brezplačni prevozi) ranljivih skupin (starejši, gibalno ovirani invalidi, brezposelnih starejših (50-65 let) in mladih) na območju LAS Haloze za aktivno, aktivno ter zdravo staranje ter osebnostno rast skozi medgeneracijsko povezovanje. Model bo omogočil ranljivim skupinam dostop do osnovnih storitev (zdravstvo, trgovina, opravki na občinah, pošti, banki itd.) za življenje in čim bolj normalno vključevanje v družbeno in socialno življenje. Model bo prav tako spodbujal inovativnost in podjetnost v smislu pridobivanja kompetenc in znanj, ki bodo brezposelnim iskalcem zaposlitve (starejši in mladi ter invalidi) v pomoč pri iskanju zaposlitve ter predvsem pri njihovem vzpostavljanju socialne mreže in poznavanju socialno-poslovne komunikacije. Poslovni model operacije bo razvit na podlagi prostovoljstva in prostovoljnih prispevkov. V okviru operacije bi izvedli prav tako demonstracijo izvajanja v operaciji razvitega modela v katero bi vključili 300 udeležencev (starejših in mladih) – se pravi brezplačnih prevozov iz podeželja v urbana središča, ki so upravičena za izvajanje operacij ESRR. V okviru operacije bomo pred demonstracijo izvedli usposabljanje za voznike (ranljiva skupina: mladi). Cilj operacije je vzpostaviti mrežo koordinatorjev, prostovoljcev in društev, ki bi izvajali razvit model tudi po preteku operacije pod koordinatorstvom Zavoda Sopotniki (in sicer z nudenjem brezplačnih prevozov ranljivim skupinam tudi na širšem območju – še posebej v navezavi na UE Ptuj).
 
Več informacij o javnem pozivu najdete tukaj. Informacije o Zavodu Sopotnik pa tukaj.
 
Za dodatna pojasnila ali predloge sem vam na voljo na telefonski številki 040 282 026.
 
 
 
     
  Občina Majšperk  
  Majšperk 39  
  2322 Majšperk  
  Telefon: 02 795 08 30  
  Fax: 02 794 42 21  
  e-naslov: obcina.majsperk@majsperk.si  

Domov  |  Kontakti  | Center za varnost osebnih podatkov | Pravno obvestilo   |  Avtorji

 
 
 
     
 

© 2019 by Občina Majšperk. Vse pravice kopiranja pridržane.

 
 

Design by provix.si

 
 

Spletna stran www.majsperk.si ne uporablja piškotkov - Zakon o elektronskih komunikacijah ZEK-om1.